Gülmen ve Özakça İçin Dayanışma Eylemleri

Açlık grevi eylemlerinin 66.günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pek çok yerde dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor.

https://www.facebook.com/medyanhaber/

Soma

Soma’da bugün gerçekleştirilen Soma Katliamı’nın yıldönümü mitinginde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişi de selamlandı.

Mersin

Mersin’de bugün gerçekleştirilen basın açıklaması eylemlerinde de gündem hem Soma Katliamı hem de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişiydi.

 

Antakya

Antakya’da Eğitim-Sen Antakya Şubesi’nde Gülmen ve Özakça için iki günlük destek açlık grevi başlatıldı.

Adana

Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şubesi’nce gerçekleştirilen dayanışma eyleminde Gülmen ve Özakça’nın işe iade taleplerinin derhal yerine getirilmesi istendi.

İzmir

İzmir’de KESK’lilerin de aralarında olduğu bir grup Gülmen ve Özakça için oturma eylemi gerçekleştirerek taleplerini duyurdu.

İstanbul/Bakırköy

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Gülmen ve Özakça için dün başlatılan bir günlük açlık grevi ve oturma eylemi saat 14:00’te okunan basın açıklaması ile sonlandırıldı.

İstanbul/Kadıköy

Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda Gülmen ve Özakça için başlatılan süreli-dönüşümlü açlık grevi 9.gününe girerken saat 17:00’de “Barış İçin Sinemacılar” dayanışma için Khalkedon Meydanı’nda olacaklarını duyurdular.

Bursa,Eskişehir,Çorlu

KESK’in bu kentlerde bulunan üyeleri sokak eylemleri ve basın açıklamaları ile Gülmen ve Özakça ile dayanışma gerçekleştirdiler.