Filistinli Tutsakların Açlık Grevinde Son Durum

İsrail hapishanelerinde Filistinli tutsakların sürdürdüğü açlık grevi eylemi yarın 30. güne giriyor.Tutsakların “Özgürlük ve Haysiyet Grevi” adı verdikleri eylemde tutsakların sağlı durumlarında kötüleşmeler başladı.Filistin Mahkûm İşleri Komitesi yayınladığı raporda, tutsaklarda, baş dönmesi, şiddetli ağrı ve kilo kaybı gözlendiğini belirtti.Raporda “İsrail Hapishane Hizmetleri her gün polis köpekleriyle teftiş baskınları düzenliyor, yetkililer su vermedikleri tutsakların üzerlerine su döküyor” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) Birleşik Arap Listesi üyelerinden parlamenter Yusuf Cabarin’in ise,açlık grevini başlatan El Fetih tutsağı Mervan  Barguti’yi görme talebi reddedildi. Mervan Barguti hakkında geçtiğimiz günlerde İsrail devleti ve siyonist kamuoyu nezdinde  “yemek yediği” yolunda kara propaganda yapmıştı.

Öte yandan iki hafta sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’e yapacağı ziyaret,açlık grevi eylemini de kritik bir konuma taşıdı.Açlık grevinin ilerleyen günlerinde Filistinli bir tutsağın yaşamını yitirme olasılığı Batı Şeria başta olmak üzere Filistin sokaklarını hareketlendirebilir.