Can Ataklı, Yazarlığı Bırakırsan Magazin Programı Yapabilirsin

Bu sabah Korkusuz Gazetesi’nde Can Ataklı’nın bir yazısını okudum. “Erdoğan Gül’e Neden Çok Soğuk?” başlığıyla yayınlanmış. Ne kadarı doğrudur ne kadarı yalandır bilinmeyen bir dedikodular silsilesi…

Hayrünisa Gül ile Emine Erdoğan eskiden de hiç anlaşamazlarmışMIŞ, Abdullah Gül’ün görev süresi bittiğinde yeniden aday olması Erdoğan tarafından engellenmişMİŞ. Referandum sürecinde Gül “Evet” kampanyasına katılmayarak havayı iyice soğutmuşMUŞ. Yandaş gazeteci ve akademisyenler Gül’e yönelik karalama kampanyası başlatmışMIŞ. Bu herkes tarafından bilinen dedikoduların ardından çıkarıyor ağzındaki baklayı Ataklı, 17-25 Aralık’a dayanıyorMUŞ aralarındaki gerilim. Bilal Erdoğan’ın gözaltına alınması söz konusu olunca “Abdullah amcana git, bir şeyler yapsın.” demiş Erdoğan Bilal’e. Gül ise “Cumhurbaşkanı olarak müdahale edersem iş daha da büyür, git ifade ver, bitsin” deMİŞ özet olarak. O gün bugündür affedemeMİŞ Erdoğan Gül’ü. Hatasını sıfırlayamaMIŞ. Sonra Bilal’i gözaltına almaya gitmiş polisler, enteresan bir şey olmuş da alamaMIŞ.

Anlatmış, anlatmış, anlatmış… Daha önce duymadığımız hiçbir şey anlatmamış. İlgi çekici bir bilgi vermiş, altını doldurmamış. Laf salatası yapmış, evirmiş, çevirmiş, köşesini doldurmuş; yine olmamış.

Ben Can Ataklı’ya yazarlık işini bırakıp gündüz kuşağı programı yapmasını öneriyorum. (Özellikle magazine yoğunlaşırsa önü açık; yükselebilir.) Korkusuz Gazetesi’nin yanısıra Sözcü’de de yazan Ataklı’nın programı için isim önerim bile var; “Söz Olur!”