Kemal Gün’ün Oğlunun Kemikleri Veriliyor

Geçtiğimiz aylarda, devlet güçlerince katledilen oğlu Murat Gün’ün kemiklerini alabilmek için 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e oğlunun kemiklerinin teslim edileceği duyuruldu.Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım, Tunceli Valisi ile yaptığı yaptığı görüşme sonucu olay yerinde bulunan insan kemiklerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyeye teslimin ardından Kemal Gün’e defnedilmek üzere verileceğini aktardı. Fakat, Valilik ailenin kemikleri nereye defnedeceğini resmi makamlara bildirmesi gerektiğini söyledi.

Olay yerinde bulunan insan kemikleri DNA eşleşmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu incelemesini tamamladı. Kemiklerin önümüzdeki hafta içinde Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşması bekleniyor.

Öte yandan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin konu ile ilgili görüştüğü Kemal Gün, “Bana iletilen bir şey yok. Mücadelem sonuna kadar sürecek” dedi.Gün’ün avukatı Engin Gökoğlu da “Kemal Gün’e durumu anlattık, verilen söz somut bir duruma dönüşene kadar bekleyeceğini söyledi” dedi.