Ertuğrul Özkök’ün Bu Masada Olmaması Çok Tuhaf

Tahmin edileceği üzere bugün gazete manşetlerini olduğu kadar köşe yazılarını da Trump-RTE görüşmesi belirlemiş. Hemen hepsi bilinen tarzda, yani kendilerine iletilen, yazmaları istenen doğrultuda yazılar kaleme almış. İnanın bazıları birbirinin birebir kopyası. Ama içlerinde bir tanesi var ki o diğerlerinden epey farklı bir açıdan ele almış. O da Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök.

Özkök, Hürriyet’in değil de Kelebek’in bir yazarı gibi ele almış dünü ve iki tarafın heyetlerinin oturduğu yemek masası görseli üzerine “bu masada tuhaf görünen 7 nokta” ismini verdiği yazısını yazmış.

Kimin kimin karşısına oturduğunu, mevkilerini, rütbelerini kıyaslayan bir yazı. E, tabii, Trump ile RTE görüşmesi 20 dakika kadar kısa sürünce ve ortaya elle tutulur pek de bir şey çıkmayınca, yemekle günü kurtarayım bari diye düşünmüş Özkök. Biraz da sitem etmişe benziyor. Mesela fotoğraf üzerinde yorum yaparken “Hakan Fidan’ın karşısında kimin oturduğunu fotoğrafta göremiyorum” diye yazabilmiş. Bir de masadki boş koltuktan gözlerini alamaış. Vay be, yılların gazetecisi ve bu tür yemeklerin vazgeçilmez konuğu Ertuğrul Özkök, artık bu ziyafetin ancak fotoğrafını görebiliyor.

Oysa Ertuğrul Özkök, yakın bir zamanda patronu Aydın Doğan ile beraber yandaşlığa dönüş yapmıştı.Tam da bu fotoğrafların elemanıydı. Ama demek ki bu geç dönüş şimdilik pek bir şey kazandırmamış kendisine. Bu tarz övgü dolu haberler yazmayı sürdürsün, bir gün gene böyle ziyafetlere çağrılıverir belki.