Gezi Aileleri Kadıköy’de Bir Haftalık Açlık Grevi Başlatıyor

Taksim Gezi Parkı Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin aileleri KHK ile atıldıkları  işlerine geri dönmek için Ankara’da 74 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek amacıyla Kadıköy’de bulunan Ayia Efimia Kilise Meydanı’nda bir haftalık açlık grevi eylemi başlattı.

Aileler adına açıklama yapan Gezi direnişinde yaralanan Volkan Kesanbilici, polisin bu alanda basın açıklaması dışında herhangi bir eyleme izin vermeyeceğini kendilerine bildirdiğini ve “Bir haftalık açlık grevi eylemimizi planladığımız gibi yapacağız ancak, yer konusunda değerlendirmede bulunup kararımızı daha sonra  açıklayacağız” dedi.

Gülsüm Elvan ise : “Onlar da annelerine bir hediye götürmek isterdi ama işlerinden oldular” dedi.

Emel Korkmaz : “Ben de bir anne olarak başka anneler ağlamasın diye Nuriye ve Semih’in öncülüğünde KHK mağdurlarının yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim.” dedi.

Mustafa Gedik: “Ya tek yumruk olacağız ya da tek tek öldürüleceğiz”

Ali Ayvalıtaş,  Nuriye ve Semih’e destek verdiğini söyleyerek haklarının verilerek açlık grevinin bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Sami Elvan : “Canımızı aldılar daha ötesi yok. Bu insanların da canını vermemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Aileler tarafından yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırılırken, açlık grevinin nerede sürdürüleceğinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.