Nuh Albayrak, Yandaşsın Tamam İnandık

RTE’nin yeniden AKP Genel Başkanı seçilmesi ve olağanüstü kongrede yaptığı konuşmaların, bugünkü gazetelerin manşetini dolduracağı ve köşe yazarlarının gündemini oluşturacağı belliydi; nitekim öyle de oldu.

Star Gazetesi’nden Nuh Albayrak da buna uymuş. “Geçmişte yalnız bırakanlar şimdi yol arkadaşı olamaz” başlıklı köşe yazısını okudum sabah. Diğerlerinden farkı, “Kurtuluş savaşı bitmedi” diyerek yeni bir savaş beklendiğine yoğunlaşmasıydı. Bu alt başlığa bakılırsa, savaş bu kez parti içindeki muhaliflere ve daha önce terk edenlere… Albayrak, Kurtuluş savaşının kıyımlarını hatırlatıp hem uyarıyor muhalifleri, hem de daha yeni sürecin ilk gününden kendi yandaşlığının altını çiziyor, kendini sağlama alıyor. (Aslında bu iktidar savaşında, soy-adaşı Berat Albayrak gibi bir aileye damat olarak girse bile pozisyonunun garantisi yok.)

Bu arada, ortada bir “terk eden” varsa, onun milli görüş davasından ayrılan RTE olduğu da malumunuz. Bunlar savaşacak, tamam. Peki bizler için, iktidarların birbirlerinden kurtulmalarını beklemekten başka seçenek yok mu? Asıl biz nasıl kurtulacağız? Bunları elbette Albayrak’lar değil biz düşüneceğiz.