SMA Hastası Bebek, İlaç Parası Toplanamadığı İçin Yaşamını Yitirdi

SMA hastalığı nedeniyle tedavi gören ve 561 bin dolar tutarındaki ilaçlarının alınması için yeterli para toplanamayan 8 aylık Eymen bebek yaşamını yitirdi.

Sakarya’da yaşayan Neziha ve Metin Çapkın çiftinin Spinal Musküler Atrofi hastası çocukları Eymen’in tedavisi için, gerekli olan  561 bin doların yalnızca 261 bini toplanabildi.Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde solunum cihazına bağlı yaşayan Eymen bebek bugün yaşamını yitirdi.

Çocukluk döneminde kendini göstermeye başlayan SMA hastalığı, omurilikteki ön boynuz denilen bir bölgedeki hareket siniri hücrelerini etkiliyor.3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar görülüyor. Tedavisi için gerekli ilacın, bir dozunun 175 bin dolar olduğu SMA’dan şimdiye dek,Eymen Bebek ile birlikte bilinen, en az 7 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtiliyor.