Hürriyet’in Alçak Benzetmesi Işidseverleri Çok Kızdıracak

IŞİD çetesinin dün İngiltere’de yaptığı katliam bugün pek çok gazetede ana sayfadan, değişik ifadelerle verilmiş. Bunlar arasında en ilginci, bana göre Hürriyet’in kullandığı başlıktı. Hürriyet, katliamdan büyü kbir fotoğrafla verdiği haberine başlık olarak “Yine aynı alçaklar” ifadelerini seçmiş.

Onların medyasının baş temsilcisi konumunu sürdüren Hürriyet, şerefsiz gibi, alçak gibi manşetleri çok sık kullanıyor. Ancak bu kez bu manşetle sahiplerini kızdıracağa benziyor. Çünkü IŞİD çetesinin katliamları yıllardır aynı ve bu çeteyi kuran, besleyip büyüten, silah ve para açısından destekleyen, övgü dolu konuşmalar yapanlar da yıllardır aynı. Yani İngiltere katliamı ile Suruç ya da Ankara katliamları aynı çetelerce gerçekleştirimiş katliamlar.

Yani o zaman övgü dolu sözler kullananlar küçük değişikliklerle olsa da yine aynı koltuklarda oturuyor, yine aynı mevkilerde bulunuyor. Gerçekten de yine aynılar. Hürriyet de bu durumu bilmeden de olsa itiraf eder gibi bir manşet kullanmış. Biraz da zaten bilineni tekrar etmiş, anlayacağınız malumun ilamı.