Kemal Gün ‘ün Talepleri Kabul Edildi, Cenaze Teslim Ediliyor

Dersim’de devlet güçlerinin hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini almak için 90 gündür açlık grevi eyleminde olan baba Kemal Gün, tüm taleplerinin kabul edilmesi ve valiliğin şart koştuğu “cenaze Dersim’de gömülmeyecek” ültimatomu karşısında geri adım atmaması sonucu, oğlunun cenazesini alacak.

Dersim Belediyesi kayyumu, vali Osman Kaymak, öğle saatlerinde oğlunun cenazesini almak için 90 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e zabıtalarla, “Oğlunun kemikleri belediyede gel al” haberi göndermişti. Haber üzerine Gün’ün kızı Bayhan Gün ve aile Avukatı Engin Gökoğlu belediyeye gitti. Ancak vali burada, “Kemikleri veririz ama Dersim’e gömemezsiniz. Yoksa kimsesizler mezarlığına gömeriz” dedi.

Vali ile yapılan ikinci görüşmede vali Osman Kaymak talepleri kabul etti. Murat Gün’ün cenazesi yarın Hozat’ta sonsuzluğa uğurlanacak. Kemiklerin yarın Hozat Cemevi’nden alınmasına ve Hozat’ta toprağa verilmesine dair valilik tarafından hazırlanan tutanak imzalandı.

90 gündür açlık grevi eylemini sürdüren ve talepleri kabul edilen baba Kemal Gün de bir açıklama yaparak açlık grevini sonlandırdı.