Erol Göka, Tek Millet Tek Köşe Yazarı

Yeni Şafak yazarı Akif Emre’nin daha cenazesi yeni kaldırılmışken bugün gene aynı gazetenin bir başka köşe yazarı, Erol Göka’nın “Köşe yazıları da değişmeli” başlıklı köşe yazısı oldukça manidar olmuş. İnsan acaba diyor, acaba Akif Emre’nin baskılarından mı sıyrılarak yazılmış bir yazı okuyacağım bugün? Ama gene yanıldığımı görüyorum, Yeni Şafak eskisi gibi.

Meğer Erol Göka’nın derdi başkaymış. Diyor ki, madem hakloylaması oldu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul gördü! millet desteğini sürdürdü! Öyleyse bu yeni dönemde medya daha da tekleşmeli, tek tük olan ayrılıklar da ortadan kaldırılmalı, bu hatta köşe yazarlarına kadar böyle olmalı, yani her köşe yazarı aynı şeyi yazmalı!

Yoksa RTE’nin ruhu mu kaçtı Göka’ya da o mu söyletti bilmiyorum ama herhalde RTE’nin de istediği şey bu olsa gerek. Tek millet ile başlayan o söz ailesi tek köşe yazısı diye biterse şaşmamalı. Benim bunda en büyük korkum şudur, onların medyasında hergün tek bir yazar ve tek bir yazı ile başbaşa kalınca, böyle bir durumda ben de işsiz kalabilirim.