Kadıköy’de “Meşale Tolu ve Tutsak Gazetecilere Özgürlük” Eylemi Gerçekleştirildi

Etkin Haber Ajansı’nda (ETHA) çalışan çevirmen Meşale Tolu ve tüm tutsak gazeteciler için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

ETHA adına Pınar Gayıp tarafından okunan basın açıklamasında “…Şu anda Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde 2,5 yaşındaki oğlu ile birlikte tutulan Meşale Tolu başta olmak üzere cezaevinde tutulan tüm meslektaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz… Onların özgürlüklerine kavuşması için bir yandan halklarımızla birlikte mücadele ederken, diğer yandan da gerçekleri halklarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz, halkların gerçeği öğrenme hakkı için mücadele edeceğiz… Çünkü bildiğimiz şu; diktatörler gider, saraylar saltanatlar çöker, geriye gerçekler ve savunucuları kalır.” denildi.

Meşale Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu, “Basın yargılanamaz diyoruz ama 150’den fazla gazeteci tutuklu” dedi ve ev baskını sırasında 2,5 yaşındaki torununa polisin “Babanı aldık, anneni de alıyoruz. Ağlarsan seni de alırız” dediğini aktardı.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi adına yapılan konuşmada ise Abdülmelik Yalçın “Düşleriyle eyleyenler, eylediklerini kaleme alanlar yüz yıllardan beri devletin hedefinde olmuştur” dedi. Yalçın, Meşale Tolu davasının takipçisi olacaklarını söyledi.