Takvim’in Aradığı Kafa Brüksel’de Nato Toplantısında

Takvim, bu sabah öyle bir manşet kullanmış ki, ilk başta dün Brüksel’de yapılan Nato zirvesinin haberiymiş gibi anlaşılıyor. Manşet şu: Nato Kafa! Bir şeyi anlamayan, anlamakta zorlananlar için kullanılan bir tabir olan nato kafa nato mermer, bugün olmuş Takvim’e manşet.

Görsel, kullanılan haritalar ve oklarla iyice anlaşılmaz hale getirilmiş, “kafa”sı olmayan bir -muhtemelen- Nato subayı görüntüsü de cabası olmuş.

Aslında haber belli bir gerçeklik üzerinden değil, yaratılmak istenen algı üzerinden şekillendirilmiş. Gazete, kendince, Nato’da görevli kimi askerlerin 15 Temmuz’la ilgisi olduğunu ve kaçan bazı askerlerin gene Nato ülkelerinde gizli toplantılar yaptığını keşfetmiş.

Bu kadar karmaşıklaştırmana gerek yoktu Takvim! 15 Temmuz’u MİT üzerinden devletin tüm üsk kademesinin bildiği ortaya çıkmadı mı? Yani dün Nato zirvesi için Brüksel’e giden RTE de bunu bilmiyor muydu? Böyle meçhul bir fotoğraf kullanmaya çalışacağına, kafanı kullanıp doğrudan onun fotoğrafını koysaydın daha doğru bir habercilik yapmış olurdun.

Hem o zaman manşet de uyumlu olurdu. Konumu gereği Nato’nun bölgedeki sorumlusu olan RTE’nin de kafasında Nato’dan başka bir şey olmasa gerek.