Bu Tablonun da Star’ı RTE!

Medyan Haber’i sürekkli takip ediyorsanız, “Günün 4’lüsü” isimli bir köşe var ve orda günün belli başlı olaylarını birer fotoğraf üzerinden değerlendiriliyor. Bugün yorumlamak için Star’ın seçtiğim haberinde kullandığı fotoğraf, tam da bugünü anlatan bir fotoğraf olmuş.

Referandumun yeni bir dönem olduğunu belki milyon kere işitmiş biri olarak, açıkçası bu yeni dönemi ben de kendi aklımca yorumlamış, bunu Medyan Haber okurlarına aktarmıştım. Lakin, bu gördüğüm fotoğraf, şimdiye kadar düşündüğüm ve yazdığım bir çok şeyi özetler nitelikte.

Gerçi dikkat ederseniz, buna benzer bir kareyi Van depremi sonrasında da görmüş olduğunuzu hatırlayacaksınızdır. Van’da denetimsizlik yüzünden çöken binalar ve ırkçılık yüzünden gönderilmeyen yardımlardan daha çok akla kazınan bir fotoğraftı o. Depremin simgesi haline gelen Yunus’un fotoğrafı RTE’ye armağan edilmişti. Bu fotoğraf o dönemdeki devletin rolünü gizleme işini iyi görmüştü.

Şimdi, aradan geçen onca yıla, değişen yöneticilere ve hatta değişen yönetim sistemine karşın, şimdi yine aynı şahsa başka bir tablo hediye ediliyor. Kim tarafından, çocuk tacizcisi, tecavüzcüsü Ensar Vakfı tarafından. Tabloda ne var, bir çocuk, RTE’nin kuran okuttuğu torunu. İşte “Yeni Dönem”!

Fotoğraftaki tablo tacizcilerin RTE’ye armağanı olsa da, gerçekte yaşanan “büyük tablo” tacizcileri koruyan RTE’nin ve onun gibi düşünenlerin hediyesi!