Direnişlerle Dayanışma Platformu Kuruldu

Aralarında Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Yolda Özgürlük, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Kamu Çalışanları Birliği’nin olduğu ‘Direnişlerle Dayanışma Platformu’ kuruldu.

Direnişlerle Dayanışma Platformu kuruluşunu basın metniyle duyurdu.

Basın metni şöyle;

“Basına ve kamuoyuna

Bizler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça başta olmak üzere KHK’larla işten atılan kamu emekçilerinin direnişleriyle dayanışmak, OHAL üzerinden bizlere dayatılan baskı ve sindirme politikalarına karşı mücadeleyi büyütmek için  İstanbul yerelinde “Direnişlerle Dayanışma Platformu” oluşturduk. Platformu oluşturmadan önce sendika, siyasi kurum ve demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunduk. Çağrıya yanıt veren kurumlar olarak 2. Toplantıda somut adım atma kararı aldık.

OHAL ve KHK düzenine karşı birleşik mücadelenin örgütlenmesi ve mevcut direnişlerle eylemli dayanışmanın büyütülmesi için tüm siyasi kurumları, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini Platform’a katılmaya ve aşağıdaki talepler ekseninde mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

– Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılsın!

– KHK’larla hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilsin!

– OHAL kaldırılsın, tüm anti-demokratik uygulamalara son verilsin!

Dayanışma platformu olarak;

2 Haziran Cuma günü Kartal’da direnişlerle dayanışmak için yapılacak yürüyüşe katılarak destek vereceğiz.

3 Haziran Cumartesi günü ise Kadıköy Altıyol Boğa’da gerçekleştirilen oturma eylemine destek ziyaretinde bulunacağız.

Tüm işçi ve emekçileri, demokratik kitle örgütlerini direnen kamu emekçileri ile dayanışmayı yükseltmeye, OHAL düzenine karşı birleşik mücadeleye çağırıyoruz.

DİRENİŞLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU

(Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Yolda Özgürlük, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Kamu Çalışanları Birliği)