Eski Tenis Şampiyonundan Irkçı-Cinsiyetçi Kort İsmine Tepki

 

Eski tenis şampiyonu Martina Navratilova, dünyanın en önemli 5 tenis şampiyonasından biri (grand slam) olan Avustralya Açık’a da ev sahipliği yapan Melbourne’deki Margaret Court Arena’nın adının değişmesi için çağrı yaptı.  24 grand slam şampiyonluğu bulunan Margaret Court, aşırı muhafazakar kimliğiyle ve cinsiyetçi fikirleriyle biliniyor. Court, bu ay tenis dünyasının “lezbiyenlerle dolu olduğunu” söylemiş ve trans çocuklar için “Şeytanın işi” demişti.

18 grand slam şampiyonluğuyla tenis tarihinin efsanelerinden biri olan Lezbiyen Martina Navratilova ise Court’a yanıtında “Bu davranışı, bu düşünce biçimini olumlamamalıyız. Margaret Court gibilere ayrılan platform küçülmeli, büyümemeli” dedi.

Margaret Court, 1990 yılında Navratilova’nın lezbiyen olmasına vurgu yaparak onun “Kötü bir rol model olduğunu” öne sürmüştü. Court ayrıca, Güney Afrika’daki ırkçı Apartheid rejimi için de övgü dolu sözler sarf etmişti.

Navratilova, kortun adının Evonne Goolagong Arena olarak değiştirilmesini de talep etti. 65 yaşındaki Evonne Goolagong, Aborijin kökenden gelen ve dünya 1 numarası olmuş bir tenisçi.