Rakka’da Yaşamını Yitiren Devrimciler İçin İstanbul’da Anma

Geçtiğimiz günlerde, Rakka’ya yönelik özgürleştirme operasyonu sırasında yaşamını yitiren devrimciler MLKP’li Ayşe Deniz Karacagil ve BÖG savaşçısı İbrahim Tufan Eroğluer için İstanbul’da anma gerçekleştirildi. ESP  ve Devrimci Parti’nin çağrısıyla gerçekleştirilen anma, HDP İstanbul İl Merkezi’nde yapıldı.

Ayşe Deniz Karacagil ve İbrahim Tufan Eroğluer’i anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada,  ailelerin mesajları okundu.

İbrahim Tufan Eroğluer’in ailesinin mesajında: “Can İbrahim’imiz, gönlümün Tufan’ı ve yol arkadaşı Ayşemiz’in karanlığın cüceleri, canilerce katledilmeleri, dünya halklarının güneşini söndürmeye yetmeyecek. Oğlumuzun kanı Alevilerin şahı Şah Hüseyin’in kanıyla karıştı. Zafer direnen halklarımızın olacak. Anma etkinliğine katılan, acılarımızı yoldaşça omuzlayan tüm dostları selamlıyoruz. Bu yürek susmayacak.” ifadeleri yer aldı.

Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan’ın mesajı ise şöyleydi: “Merhaba yoldaşlar yolda olanlar, kızımın arkadaşları. Bugün sizin aranızda olmak ve bu anmayı hep birlikte yapmayı, emek koymayı çok isterdim. İsterdim de ama gerçekleşemedi. Demek ki an o an değilmiş. Ben Deniz’in annesi, Deniz’in yoldaşı. Sizleri çok seviyorum… Yolunuzu, yolculuğunuzu saygıyla selamlıyorum. Deniz’i yetiştirirken onun kendiliğinden bir şeyleri görmesini istedim. Ama bir baktım ki gittiği kreşte, okulda başka şeyler öğretiyorlar. Benim hiç sevmediğim başka şeyler. Hayır dedim, kızıma direnenleri, mücadeleyi öğreteceğim. O benim yoldaşım, yarenlik ettiğim ve sonrasında annem oldu. Bana yol gösteren, tavsiyelerde bulunan, ne güzel. Deniz yoldaşın hayatını anlatmak değil mesele… Mesele bizim kısacık dediğimiz zaman diliminin, gençlerimizde çocuklarımızda yüzyıllara bedel olduğu gerçeği…Kendilerini, bizi, yakınlarını öyle sevdiler ki kendilerinden geçtiler.”

Anmaya ESP, Devrimci Parti, SGDF, ÖTSP, Devrimci Anarşist Faaliyet, YAKAY-DER, Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonunun yanı sıra, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın ile BÖG savaşçısı Yusufbaş Akay’ın aileleri de katıldı.