Açık Hava Karakolu Taksim’de Bir Kadın Bıçaklandı,Bir Kadın Tecavüze Uğradı

 

Terörle Mücadele Polisi’nden, Çevik Kuvvet’ine, Güven(!) Timleri’nden, Narkotik, Asayiş, Mali Şube’ye dek, hemen her biriminden polisin 24 saat görev(!) yaptığı Taksim’de aylar önce, iki kadının yaşadığı bir tecavüz ve şiddet olayı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, olay 21 Ocak 2017’de meydana geldi. 21 yaşındaki iki kadın, Taksim’de bir barda eğlendi. İki kadın, gece evlerine dönmek için taksi tutmak amacıyla Balo Sokak’tan Tarlabaşı Bulvarı’na doğru yürümeye başladı. Ancak aldığı alkolün etkisiyle kadınlardan biri yere düştü.

Bu sırada yoldan geçen Engin adlı tecavüzcü saldırgan, kadınların yanına geldi ve düşen kadını kaldırıp omzuna aldı. Saldırgan, bu duruma müdahale etmek isteyen diğer kadını da tekme atıp bıçakladı. Engin adlı tecavüzcü, daha sonra omzundaki kadını, arkadaşı, diğer tecavüzcü Dursun’un evine götürdü.

İddianamede, her iki saldırganın, kendinde olmayan kadına tecavüz ettikleri belirtildi. Tecavüze uğrayan kadın, polise verdiği ifadede: “…Taksi ile eve gitmek için Balo Sokak’tan Tarlabaşı Bulvarı’na inerken aşırı alkol yüzünden yere düştüm. Yüzünü hatırlamadığım bir kişi beni omzuna alarak Tarlabaşı’nda bir inşaata götürdü. Burada tecavüze uğradım. Aynı kişi bu kez koluma girerek beni metruk bir binaya götürdü. Orada başka bir kişinin cinsel saldırısına maruz kaldım. Daha sonra bana uyuşturucu sandığım bir madde verildi…” dedi.

Saldırıda kalçasından yaralanan diğer kadın ise, bardan çıktıklarını taksiye binmek için yürüdükleri sırada arkadaşının, aşırı alkollü olması nedeniyle yere düştüğünü, bu sırada bir kişinin gelerek arkadaşını sırtına aldığını söyledi.

Kadın, saldırının devamında, “Yardıma gerek duymadığımızı belirttim. ‘Evime gideceksiniz oğlum’ dedi. Ben de ‘Sen kimsin senin evine gideceğiz. Arkadaşımı yere bırak çabuk’ deyince rahim bölgeme tekme attı. Acı içinde kaldım, rahim bölgemden kan geldiğini gördüm. Bu kişi arkadaşımı götürdü. Bu sırada yoldan geçen bir kadın sağ kalçamda kanama olduğunu söyleyip ambulansı aradı. Ben alkolün etkisi ile ne zaman bıçaklandığımı anlamadım. Sadece kalçamda uyuşma oldu. Beni yaralayan kişiden şikayetçiyim” dedi.

Saldırgan erkeklerden Dursun’un, çıkarıldığı mahkemece 25 Ocak’ta tutuklandığı öğrenildi. Polis tarafından halen aranan, diğer tecavüzcü  Engin hakkında ise savcılık yakalama kararı çıkardı. Her iki saldırgan hakkında ‘Nitelikli cinsel saldırı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 19 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.