Karneler Sizin Gelecek Bizimdir!

Liseli gençlik örgütleri “karneler Sizin Gelecek Bizimdir” şiarıyla 9Haziran saat 15.00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem çağrısı yaptı.

Eylem çağrısının metni ise şöyle:

“Karneler Sizin Gelecek Bizimdir!

Kapitalist devletin bize dayattığı bu çürümüş eğitim sistemi, karneler ile bizim “performansımızı” değerlendirecek. Peki değerlendirilmesi gereken bizler miyiz? Yoksa eğitim sistemi mi?

Kindar bir gençlik kurgulanıyor! Yönetmenin iktidarlar, yapımcının kapitalizm olduğu, başrolünü liselerin aldığı, figüran rolüne ise öğrencilerin seçildiği bir orta oyunu sahneleniyor! Yaşamlarımıza kasteden, bizleri köleleştiren bu düzen tüm saçmalığıyla karşımızda durmakta, bu saçmalıklara alışmamız bekleniyor! Son noktadayız artık!

Anadilimizi yasaklayan, bizleri asimilasyona tabi tutan, zorunlu din dersiyle benliğimizi tahakküm altına alan eğitim, bizleri itaatkarlaştırarak,baskıcı uygulamalar, soruşturmalar ve disiplin cezaları İle bizleri yıldırmaya çalışarak,bizi ucuz işgücü olarak sisteme sunarak; sömürüyle, ölümle dolu bir “geleceksizlik” hazırlıyor. Devlet dersinde katledilen kardeşlerimizi görmezden gelmemiz, düzene ayak uydurmamız bekleniyor!
İtaati, karneyi değil; özgür yaşamı, mücadeleyi seçiyoruz!

Liseli gençlik örgütleri olarak yaşamlarımız için, özgürlüğe olan inancımızla, onların karnelerinde bir not olmayı reddediyor; tüm isyanımızla 9 Haziran saat 15.00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde “Karneler Sizin Gelecek Bizimdir” şiarıyla buluşuyoruz!”