Faşistler 2 Öğrenciyi Bıçaklayıp, Mezarlığa Attı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde 15 kişilik ülkücü grup  S.F. ve U.G. isimli öğrencilere saldırdı.  İki öğrenci evlerine giderken yolları faşist grup tarafından kesildi. Satırlı ve bıçaklı gerçekleşen saldırı sonucu öğrenciler bel ve bacağından yaralandı. Yaralanmaları sonucu bayılan S.F. ve U.G. faşistler tarafından mezarlığa atıldı.

Haftalardır saldırıların sürdüğünü belirten öğrenciler, arkadaşlarının ülkücü bir grup tarafından takip edildiğini, bunun üzerine bir dükkana sığındıklarını, ancak dükkan sahibinin de ülkücü çıkması üzerine dükkan çıkışında iki öğrenci saldırıya maruz kaldı.  Öğrencilere yönelik bu saldırıdan sonra üniversitede gerginliğin giderek tırmandığını belirttiler.

Hiçbir Kürt öğrencinin Kütahya’da can güvenliğinin olmadığının altını çizen D.G., şunları söyledi: “Dışarı dahi çıkamıyoruz. Bu olaylar özellikle final sınavlarımızın başlamasıyla ortaya çıktı. Yarın finallerimizin son günü ama okulda nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ne polis ne okul ne de savcılık hiçbir şekilde önlem almıyor.” dedi.

Kaynak : Dihaber