Hastanede Irkçılık: “Türkçe Konuş, Çok Konuş”

Geçtiğimiz günlerde, Van’da bir hastanede yaşanan bir olay, bu topraklarda, devletin inşa ettiği ve “”Vatandaş Türkçe konuş” , “Türkçe konuş, çok konuş” şeklindeki ırkçı mottolarla formülize edilen ırkçılığın güncelliğini koruduğunu tescilledi.

Çarşamba günü bel fıtığı sebebiyle rutin olarak yaptırdığı iğneler için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Cihan Kızıltaş, Kürtçe konuştuğu için görevli hemşire tarafından, ırkçı ve saldırgan bir tutumla, tedavi edilmeyerek hastaneden kovuldu.

Cihan Kızıltaş, hastanede yaşadığı ırkçı muameleyi şöyle anlattı: “Hemşireye Kürtçe iğne olacağımı söyledim, o da bana, ‘Ne diyorsun, anlamıyorum’ deyince ben de Türkçe bilmediğimi söyledim. Bana bağırarak, giriş belgemi buruşturup atarak, ‘Git Türkçe öğren’ dedi. Oğlum sesimizi duyunca odaya girdi. Oğlum hemşireye, ‘Neden anneme bağırıyorsun’ dedikten sonra hemşire hemen polisi çağırdı. Odaya giren polisin tavrı ise hemşirenin ırkçı ve saldırgan yaklaşımını destekler nitelikteydi. Polis, oğluma ‘Al giriş kağıdını defol. Kime şikayet ederseniz edin’ diyerek, bizi hastaneden kovdu.