Kaza Denilen Olayların İnfaz Olduğu Bir Gerçek

Birkaç gün önce Amed’in Lice İlçesi’nde askerleri taşıyan zırhlı araç, köylülerin minibüsüne çarpıp 18 kişiyi yaralamış, 2 kişiyi katletmişti. Dün de katledilen 2 kişinin cenazesinden dönenlere de zırhlı araç çarpmış 5 kişi yaşamını yitirmişti ve buna kaza denmişti.

Zırhlı aracın çarptığı araçta bulunan ve hepsinin akraba olduğu öğrenilen 74 yaşındaki Mahmut Öner 64 yaşındaki Mevlüt Dağtaş 64 yaşındaki Abdulhamit Dağtaş,  63 yaşındaki 53 yaşındaki Fikri Demirbaş ve annesi Zeynel Demirbaş yaşamını yitirdi.

Sürekli bütün bunlara kaza denirken, geçtiğimiz yıllara ait olan bu görüntüde, “onların” dediği gibi bu  bunun bir “kaza” değil,  bir infaz olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Her seferinde “kaza” diyerek üstü kapatılıyordu. Kırsal yolda sadece önde polis zırhlı aracı ve arkada sivil otomobille gidenler var. Otomobil soldan gitmek isterken zırhlı araç sürekli aracı sıkıştırmış, yoldan geçmemesi için sürekli geçmesini engellemiş. Ardından otomobil geçerken polis zırhlısının sivil araca çarptığı net bir şekilde gözüküyor.

Son 10 ayda zırhlı araçlar tarafından yaşanan katliamlar şu şekilde;

  • 6 Eylül 2016 tarihinde Dersim kent merkezi Seyit Rıza Meydanı’nda polise ait Kobra tipi zırhlı araç yoldan karşıya geçmeye çalışan 71 yaşındaki Naciye Özdemir’e çarptı, yaşlı kadın yaşamını yitirdi.
  • 9 Şubat 2017’de Mardin’in Dargeçit ilçesinde okuldan eve giden ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Berfin Dilek, zırhlı polis aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
  • 27 Nisan 2017’de Diyarbakır kent merkezi Gevran Caddesi’nde askeri zırhlı aracın çarptığı 55 yaşındaki Hatun Elhuman yaşamını yitirdi.
  • 28 Nisan 2017’de Van’da zırhlı polis aracının çarptığı 2 yurttaştan Sami Uçan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yine Van’da takip eden bir hafta içinde 7 kişi zırhlı araçların çarpması sonucu yaralandı.
  • 4 Mayıs 2017 gecesi Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı bir polis aracının bir eve çarpması sonucu Furkan ve Muhammed Yıldırım adındaki iki kardeş hayatını kaybetti.
  • 14 Haziran’da Lice’de sokakta yürüyen 70 yaşındaki Pakize Hazar isimli yaşlı kadın, her iki yakasında polis lojmanları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hükümet Konağı binaları bulunduğu için bir yılı aşkın süredir araç trafiğine kapalı olan cadde üzerinde zırhlı aracın kendisini ezmesi sonucu yaşamını yitirdi.