“Canı Sıkıldığı İçin” İki Çocuğu Vurdu, Serbest Bırakıldı

19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana gelen olayda, evinde iftar saatini bekleyen Ömer Murat Akçay adlı şahıs, apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açtı ve kendisine ait havalı tabancayla sokaktaki kola şişesine ateş etti, ancak “hedefi ıska geçerek” sokakta oynayan Sümeyye ve İkra adındaki çocukları vurarak yaraladı.

Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra, ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye ise hastanede müşahade altına alındı.

Olay sonrası gözaltına alınan şahıs, “İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım sonra bir el daha ataş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim. Benim avcılık belgem var silah da benim üzerime kayıtlı” şeklinde ifade verdikten sonra, devletin adaleti tarafından,  “adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı.