Azerbaycan’da Anarşist Tutsak Bayram Mammadov Açlık Eyleminde

Azerbaycan’da, devleti yöneten Aliyev Hanedanı’nın kurucusu Haydar Aliyev’in heykeline yazılama yaptıkları gerekçesiyle, 10 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra, ağır işkenceler ve düzmece “delillerle” tutuklanan iki anarşist Bayram Mammadov ve Qiyas Ibrahimov’dan Bayram’ın, açlık eylemine başladığı öğrenildi.

23 Haziran’da açlık eylemine başlayan  Bayram Mammadov, kapatıldığı koğuşun hijyen ve kötü koşullarına karşı direniyor.

Anarşist tutsak Bayram Mammadov, hapishane idaresince konulduğu tuvaletin hemen yanındaki koğuştan ayrılıp başka bir koğuşa geçmek istiyor. Ancak boş koğuşlar olmasına rağmen hapishane yönetimince bu talebinin ancak, rüşvet vermesi halinde karşılanacağı belirtiliyor. Bunun dışında ise Bayram’ın kapatıldığı  koğuş çok fazla rüzgâr aldığından sık sık hastalanıyor ve revire gitmek istediğinde doktorla görüşme talebi keyfi biçimde engelleniyor.

Ailesinden alınan bilgiye göre ise, Bayram’ın açlık eylemine başlaması sonrası, geri adım atan hapishane yönetimi, bayram tatili ertesi koğuşun değiştirileceğini bildirdi. Ancak Bayram Mammadov’un, tüm talepleri karşılanıncaya dek açlık eylemini sürdüreceği belirtiliyor.