Soylu’dan Gülmen-Özakça İmzacılarına Terör Örgütü Üyeliği Suçlaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık eyleminin 111. gününde, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için, 111 tanınmış ismin verdiği gazete ilanını hedef alan bir tweet paylaştı. Bakan paylaşımında, ilanı veren ve altına imza atanları “örgüt talimatına uymakla” itham ederken, haklarında bu doğrultuda bir yargı hükmü olmamasına karşın Gülmen ve Özakça’nın, “terör örgütü üyesi” olduklarını iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde de Gülmen ve Özakça hakkında benzer iddiaları gündeme getirmeye çalışmıştı.

Bakan Soylu’nun suçlama ve saldırılarına hedef olan 11 isim bugün bazı gazetelere ilan vererek şu ifadeleri kullanmıştı:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi.

İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar.

Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz.

Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.