Baro Başkanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı Ziyaret Etti

Açlık eylemlerinin 113. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı, kapatıldıkları Sincan Hapishanesi’nde, Ankara, Antalya, Van, Amed ve Sakarya baro başkanları ziyaret etti. Baro başkanları,  Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) bir basın toplantısı düzenleyerek, Nuriye ve Semih’in son durumlarına dair izlenimlerini paylaştı. Toplantıya ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı da katıldı.

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, basın toplantısında şunları söyledi:

“Ben, Nuriye’yle görüşen grubun içindeyim. Kendisine sonuna kadar destek olacağımızı bildirdik. Nuriye o kadar güzel bir şey söyledi ki; ‘kaslarımla birlikte adaletin nasıl eridiğini ben burada gördüm, bunu yaşıyorum’ dedi. Herhalde bunun ötesinde söylenebilecek çok fazla bir söz yok. Çok bitkin ama gözlerinde haklılığını ve adaletin tecelli edeceği duygusunu gördük.”

Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ise;

“Ben de Semih’i ziyaret eden grubun içerisindeydim. Tek bir talebi var Semih’in, adalet talep ediyor. Adalet talep ederken, aslında son bir yıl içerisinde Olağanüstü Hal ile birlikte insanların neler çektiklerini, ne tür hukuksuzluklarla karşılaştıklarının tablosunu da çizmekte.” ifadelerini kullandı.