Hapishane Görüşünde İşkence: “Türk’ün Gücünü (!) Göreceksiniz”

Bayram görüşü sırasında tutsak Raziye Söner ile 3 çocuğu feci şekilde dövüldü. “Türk’ün gücünü göreceksiniz” denilerek dövülen Söner kardeşler, bayılana kadar darp edilen annelerinin, şu anda ne halde olduğunu bilmediklerini söylediler.

Tarsus C Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi’nden, yapımı yeni tamamlanan Tarsus Kampüs Hapishanesi’ne sevk edilen annelerinin görüşüne giden kardeşlerden Leyla Söner, annesinin görüş sırasında diğer tutsakların görüşçüleri ile selamlaşmak istemesi üzerine gardiyanların araya girerek engellediğini söyledi. Annesinin buna tepki göstermesi üzerine gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını ifade eden Söner, “Gardiyanların hakaretlerine kardeşimle birlikte tepki gösterdik.  Bizim bu tepkimiz ile birlikte gardiyanlar önce erkek kardeşime saldırdılar ve arbede yaşandı. 2 kardeşim görüş yerinden alınarak başka bir yere götürüldü ve her yerleri morarana kadar dövüldüler” dedi.  Söner, kardeşlerinin darp edilmesine tepki gösteren annelerinin de bayılana kadar darp edildiğini belirtti.

Annesinin bayılması ardından yardım etmek istediğini fakat gardiyanlar engellendiğini belirten Söner, şöyle devam etti: “Gardiyanlar bana ‘Karışma annene ona fiziksel olarak temasta bulunamazsın. Bırak onu’ dedi. Daha sonra bu kez beni darp etmeye başladılar ve apar topar dışarı çıkartıldım. Dışarı çıktığımda kardeşlerimi yaklaşık 100’ e yakın sivil polis, asker ve gardiyanlar dövmüşlerdi. Kardeşlerimin her tarafları yara bere içerisinde ve üstleri de yırtıktı. Annem ne halde şimdi bilmiyoruz.”

Diğer kardeşlerden 30 yaşındaki Cengiz Söner  ise annesinin kendisine hapishanede son 3 gündür baskıların arttığını ve kafalarına postallarla basılıp ani koğuş baskılarının yapıldığını söylediğini aktardı. Söner, asker, polis ve gardiyanların  vururlarken ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz, burası sizin babanızın bahçesi değil’ şeklinde saldırdığını aktardı ve bize bunları yapanlar, içerideki tutsakları katleder,  “Zaten görüşe gelenlerin hiç ayakta duracak halleri yoktu” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Özgür Politika