Boğaziçi Üniversitesi’nde Tacizci Polisleri Teşhir Eden Kadınlara Gözaltı

İki gün önce okulda tacizci sivil polisleri ifşa eden kadın öğrenciler, polis tarafından önce tehdit edildi ardından gözaltına alındı.

12 Temmuz’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayda, 4 kadın öğrenci kendilerini iki saat boyunca takip eden ve fotoğraflarını çeken 2 kişiye bağırarak tepki gösterdi. Bağırma seslerini duyarak olay yerine gelen öğrenciler, 2 kişinin sivil polis olduğunu düşünerek özel güvenliklere  haber verdi.

Olay yerine gelen güvenlik görevlisi, öğrencileri taciz eden kişilere kimlik sormadı. Öğrencilerin tacizci bu iki kişiyi daha önceden tanıdığını düşündükleri güvenlik görevlisine tepki göstermesi  üzerine tacizcileri kalabalık arasından çıkartan güvenlik görevlisi, öğrencileri susturmaya çalıştı.

Bu esnada polis olduklarını belirten tacizciler, “üniformalarıyla geri gelecekleri”  tehditleriyle  üniversite kapısında güvenliklerin yanında beklemeye ve toplanan bu kez öğrencileri fotoğraflayarak taciz etmeye başladı.

Bu olayın ardından yaşanan gözaltılarla ilgili, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Büşra Özcan yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“…İki gün önce okulda tacizci sivil polisleri ifşa eden iki arkadaşımız (dün bu konuyla ilgili gönderiyi paylaşan ve olay sırasında orada olan başka bir arkadaşımız daha) bugün evlerine sabah 7 gibi yapılan polis baskını sonucu gözaltına alındılar. Geçen gün yaşanan taciz olayını aratmayan tavırlarla, ‘burada baş başa kalırsak görürsünüz siz’ tarzı iğrenç söylemlerle evlerini dağıtıp arkadaşlarımızı kelepçeleyerek götürdüler. Gelişmeleri aktaracağız. Herkesi durum karşısında takipçi olmaya ve dayanışmaya bekliyoruz.”