Vicdani Retçilerin Yargılandığı “Halkı Askerlikten Soğutma” Davası Ertelendi

Vicdani retçiler Yannis Vasilis Yaylalı(3 dava), Necdet Encü(1 dava), Doğan Encü(1 dava) yargılandıkları davaların duruşmaları bugün Uludere Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti

Duruşmalara Yannis Vasilis Yaylalı SEGBİS vasıtasıyla bağlandı. Vicdani Ret Derneği Eşbaşkanı Av. Gökhan Soysal duruşmada savunmaları yaptı. Savunmasında halkı askerlikten soğutmanın suç olmadığını vurgulayan Soysal bu konuya ilişkin verilmiş olan AİHM ve Yargıtay kararlarını sundu.

Son yıllarda bu suçtan dolayı açılan davalardan sadece Yannis Vasilis Yaylalı hakkında mahkumiyet kararı verildiğini söyleyen Soysal, hukuki bir garabet olarak değerlendirilebilecek kararın gerekçesini yazan hâkimin de FETÖ suçlamasıyla hâkimlikten atıldığını belirtti.

Böyle bir suçun varlığının anayasaya aykırı olduğunu belirten Soysal, anayasaya aykırılık itirazlarını yineleyerek aksi bir durumda beraat talep ektiklerini belirtti.

Duruşmalar sonunda Uludere Asliye Ceza Mahkemesi’nce anayasaya aykırılık itirazları reddedilirken duruşma, karar verilmek üzere dosyaların incelenmeye aldığı için 14 Aralık 2017 tarihine ertelendi.

Kaynak : Vicdani Ret Derneği