Açlığın 135. Gününde Kadıköy’de Gülmen ve Özakça için Dayanışma Eylemi Gerçekleştirildi

OHAL KHK’si ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 135. gündür açlık eylemiyle direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için her hafta cuma günü gerçekleştirilen dayanışma eylemi bugün de tekrarlandı. Yarın, devrimci örgütler, sendikalar, siyasi partilerin, derneklerin çağrısıyla pazar günü Ankara’ya yapılan çağrı öncesi son eylem olan bugünkü yürüyüş öncesi, her hafta olduğu gibi Süreyya Operası önünde toplanıldı.

Süreyya Operası önündeki kısa bekleyişin ardından, “KHK’ler Gidecek, Biz Kalacağız” “Nuriye-Semih Yalnız Değildir” “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla, Bahariye Caddesi üzerinden yüzlerce eylemci yürüyüşe geçti.

Sloganlarla, alkışlar gelinen Serasker Caddesi üzerinde yapılan ajitasyon konuşmalarında, Nuriye ve Semih’in açlıklarının 137. günü olan, önümüzdeki pazar günü Ankara’da olunacağı ve eylem yasağı konulan Yüksel Caddesi’nin özgürleştirileceği “Her Yer Yüksel Her Yer Direniş” sloganları eşliğinde vurgulandı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerçekleştirilen dayanışma eyleminin bitiş noktasına gelindiğinde ise çeşitli konuşmalar yapıldı ve basın açıklaması okundu. Yine OHAL KHK’si ile atılan bir akademisyen ve bir cumartesi annesinin konuşmalarının ardından eylem, basın açıklamasının okunması ve burada bir kez daha Ankara’ya yapılan çağrının ardından  sonlandırıldı.