Trans Tutsak Esra için Mektup Dayanışması

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, 13 yıldır hapishanede olan trans tutsak Esra’ya mektup yazma dayanışması gerçekleştiriyor. Trans Tutsak Esra ile Dayanışma Ağı’nın da dayanışmaya katılarak, Esra’nın durumuyla ilgili bilgi aktarımı yapacağı öğrenildi.

Esra Arıkan,  hapishanede işkence gördüğünü, geçtiğimiz aylarda vasisi Merve Arkun aracılığıyla bir mektupla bildirmişti. Merve Arkun, Esra’nın “Trans olması sebebiyle, daha önce de defalarca hapishane yönetimi ve idaresi tarafından çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını , yazdığı mektupta maruz kaldığı hak ihlallerinin ne boyuta ulaştığını açıkça gösteriyor” demişti.

Esra ile dayanışma etkinliği, 26 Temmuz’da 15:00-17:00 saatlerinde Genç LGBTİ+ Derneği ofisinde gerçekleşecek. Dernek ofisinin adresi şu şekilde:  Alsancak Mahallesi, 1472. Sk. No:20, Konak/İzmir

Trans tutsak Esra Arıkan’a mektup yazarak dayanışma göstermek için  Salih Arıkan (Esra) adına  Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi C-T-7 Oda, Denizli adresine mektup yollanabilir.

Kaynak: Kaos GL

Esra’nın, vasisi Merve Arkun ile yaptığı ve aylık anarşist gazete Meydan’ın Şubat 2016’da yayınlanmış 31. sayısında yer alan röportajı için:

https://meydan1.org/gundem/2016/02/trans-tutsak-esrayla-dayanismaya/