Ankara’da Gözaltına Alınanlar İçin Eylem Çağrısı

Ankara’da devrimci örgütler, siyasi partiler, sendikalar ve İstanbul’dan Nuriye ve Semih için Dayanışma’nın temsilcilerinin de bulunduğu devrimcilere, yönelik bugün Güvenpark ve Yüksel Caddesi’nde gerçekleşen polis saldırısına karşı devrimci örgütler saat 19.30’da Kadıköy Opera önüne eylem çağrısı yaparak polis şiddetini ve gözaltıları protesto edecek.

Eylem çağrısının tam hali:

OHAL, KHK’LAR KALDIRILSIN

NURİYE VE SEMİH’İN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN

DİRENEN TÜM KAMU EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN!

‘İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ’

Basına, Devrimci ve Demokrat Kamuoyuna:

İşlerini geri isteyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça bugün itibariyle 137 gündür açlık grevindeler ve 61 gündür tutuklular. Sağlık durumları kritik sınırlarda olan kamu emekçileri her gün biraz daha ölüme, sakat kalmaya yaklaştırılmaktadır. Nuriye ve Semih’in direnişlerine ses olmak ve ölümlerini engellemek için ülkenin birçok ilinden Ankara’ya ulaşmak isteyen binlerce insanin yolu polis tarafından kesilerek Ankara’ya ulaşmaları engellenmeye çalışılmıştır. Buna rağmen yüzlerce insanımız Güvenpark’a ulaşmış ve polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştır. Yapılan polis müdahalesi sonrası şuana kadar aralarında avukatların da olduğu 60’ın üzerinde direnişçi işkence ile gözaltına alınmıştır.

Devlet bu şekilde eylemlerin önüne geçmeye çalışsa da bizler her yerden onların sesi olmaya devam edeceğiz. OHAL ve KHK’larla yönetme düzenine karşı, Nuriye ve Semih’in haklı talepleri kabul edilsin demek için alanlarda meydanlardayız. Nuriye ve Semihin sesi bizim sesimiz, bu sesi çoğaltalım ve iktidara bu karanlığı yırtacağımızı gösterelim.

Nuriye Semih İşe Geri Alınsın

KHK’lar ile İhraç Edilen Tüm Emekçiler İşe Geri Alınsın!

OHAL, KHK’lar kaldırılsın!

Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin ve derhal serbest bırakılsınlar!

23.07.2017 Saat 19.30 Kadıköy Süreyya Operası Önü

ANADOLU KÜLTÜR VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ – BAĞIMSIZ DEVRİMCİ SINIF PLATFORMU – BARIŞ BLOKU – ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU – ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ İSTANBUL ŞB. – ÇAYAN HALK MECLİSİ – DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK – DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET – DEVRİMCİ HAREKET – DEVRİMCİ İŞÇİ HAREKETİ – DEVRİMCİ TEKSTİL İŞÇİLERİ SENDİKASI – DEVRİMCİ YOLDA ÖZGÜRLÜK – DİREN ÜNİVERSİTE – DİRENİŞLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU – EMEK PARTİSİ – EMEK VE ÖZGÜRLÜK CEPHESİ – EMEKÇİ HAREKET PARTİSİ – GAZİ HALK MECLİSİ – GENÇLİK FEDERASYONU – GEZİ ŞEHİT VE GAZİLERİ PLATFORMU – HALK CEPHESİ – HALKIN MÜHENDİS MİMARLARI – HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ – HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ İSTANBUL ŞB. – İDİL KÜLTÜR MERKEZİ – İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İSTANBUL ŞB. – KALDIRAÇ – KAMU ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ – KAMU EMEKÇİLERİ CEPHESİ – KESK ŞB. PLATFORMU – MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU – ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ – ÖZGÜRLÜKÇÜ HUKUKÇULAR PLATFORMU – PARTİZAN – PROLETER DEVRİMCİ DURUŞ – SANAT MECLİSİ – SOSYALİT DAYANIŞMA PLATFORMU – SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ PARTİSİ – SURUÇ YARALILARI VE TANIKLARI PLATFORMU – TAYAD’LI AİLELER- TOPLUM VE HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI – TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ