Güvenpark’ta Nuriye ve Semih İle Dayanışma Eylemine Polis Saldırısı: Gözaltılar Var

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için  Ankara Güvenpark’tan, direniş alanı olan Yüksel Caddesi’ne doğru yapılması planlanan yürüyüşe polis saldırısı gerçekleşti.

Ankara’da devrimci örgüt, siyasi parti ve sendikalar ve İstanbul’dan Nuriye ve Semih için Dayanışma’nın temsilcilerinin de bulunduğu devrimciler, Güvenpark’a çağrı yapmışlardı. Burada gerçekleştirilecek toplanma sonrasında direniş alanına Yüksel Caddesi’ne yürünecekti. Saatler öncesinden Ankara polisi parkı ablukaya alarak etraftan geçen herkese GBT dayatması yaptı.

Burada toplanmaya başlayan devrimcilere polis saldırısı gerçekleşti. Polis, devrimcileri işkenceyle gözaltına almaya başladı.

12:40 Ankara’da bulunan avukat Gökhan Soysal’dan edinilen bilgilere göre gözaltı sayısı 10’u geçti. Polis terörü ara sokaklarda ve Güvenpark’ın çevresinde sürüyor.

12:42 Polis bir kadın avukatı işkenceyle gözaltına aldı.

13:18 Polisin tüm baskısına ve saldırısına rağmen Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, Ankara Güvenpark’ta açılan pankart ile açıklama gerçekleştirdi.

13:38 Yüksel Caddesi’nde toplanmaya başlayan devrimcilere polis TOMA’yla saldırmaya başladı.

13:50 Yüksel Caddesi’nde polisin saldırısı sürüyor. Yüksel’in girişinde, “Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin!” yazılı dövizi açarak eylem gerçekleştiren Nazife Onay işkence yapılarak gözaltına alındı.

Yüksel Caddesi’nde gerçekleşen saldırının ardından Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF)’ten Gizem Şahin polis saldırısını anlatıyor.