Şişli Belediyesi’nde Yeniden Direniş

Şişli Belediyesi’nin taşeron şirketi olan Kent Yol A.Ş’ye bağlı olarak çalışan işçiler geçtiğimiz hafta iş bırakarak Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başlamıştı. Taşeron şirket yetkilileri ve belediye temsilcileri ile bir dizi görüşme sebebiyle eyleme ara verilmişti.

Görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından direniş bugün tekrar başladı. Bugün sabah saatlerinde Genel İş Sendikası üyesi işçiler Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı. 17 yıldır Şişli İlçesi’nin temizliğini yapan işçiler taşerona teslim edilmek ve işsizlik tehlikesine karşı direnirken belediye binası önüne çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA konuşlandırıldı.

Genel İş sendikası ise yaptığı açıklama ile direnişe dayanışma çağrısı yaptı : “ Ekmeğimizi alın terimizi, iş güvencemizi, asla taşerona teslim etmeyeceğimizi, bedeller ödeyerek kazandığımız haklarımızdan asla vaz geçmeyeceğimizi, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi tüm basın ve kamuoyuna duyuruyoruz. Tüm basın ve demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri, sendikaları Şişli Belediye Başkanlığı önünde başlattığımız iş bırakma eylemimize çağırıyoruz. “