İstanbul’da Şiddetli Yağmur ve Fırtına

 

İstanbul’da Avrupa ve Asya yakalarında aynı anda başlayan şiddetli yağmur ve fırtına etkili oluyor. Şiddetli yağmurun yanı sıra fırtına çatıların uçmasına ve camların kırılmasına neden oldu. Yağmur ve fırtına halen devam ediyor. Saat 18:15 sıralarında aniden havanın bulutlanması ile başlayan yağmurun yanı sıra dolu yağdığı da görüldü.

18:40 Şiddetli yağan yağmur ve Bayrampaşa Perşembe Pazarı’ndan sel görüntüleri

18:55 Yağmur sonrası sular altında kalan Unkapanı Köprüsü alt geçidi. Şiddetli fırtına nedeniyle bazı belediye otobüslerinin camları kırılmış durumda.

Şiddetli yağmur sırasında Büyükada vapur iskelesinden görüntüler.

İstanbul’da yoğun yağış nedeniyle  Avrasya Tüneli yine kapatılırken Haydarpaşa Limanı’nda devrilen vinç nedeniyle yangın çıktı.

İstanbul Pangaltı’da mezarlık duvarı çöktü. Çöken duvarın altında kalanların olduğu belirtiliyor.

Yağmur oldukça azaldı, ancak sel etkisini gösteriyor.

Pangaltı’da fırtına ve yağış nedeniyle çöken Fransız Latin Katolik Mezarlığı’na ait duvarın altında kalarak yaralanan 4 kişinin olduğu öğrenildi. Yaralılar, çevrede bulunan halk tarafından enkaz altından çıkarılırken, etrafta resmi bir kurtarma ekibinin bulunmadığı gözlendi.

Yağmur sonrası Caddebostan’dan sel görüntüleri

Kadıköy Serasker Caddesi’nde fırtına nedeniyle ağaçlardan kopan parçalar

Gönüllü muhabirimizden aldığımız bilgiye göre, yağmur ve fırtına sonrası, ada vapuru ile Kadıköy-Eminönü yönüne geçmek isteyen bir kadına, “akbili olmadığı” gerekçesiyle özel güvenlikler saldırdı.