Nuriye ve Semih’e Hapishanenin Hastanesinde Tecrit, Dayanışmacılarına Engelleme

Açlık eylemlerinin 144. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile görüşen Avukat Ebru Timtik, Gülmen’in yatağındaki çarşafa sarılarak, Özakça’nın ise darp edilip kayışla bağlanarak hastaneye götürüldüğünü aktardı. Ebru Timtik, “Nuriye ve Semih hastaneye zorla götürüldü. Nuriye güçsüz ve zayıf durumda. Bu yüzden Nuriye’yi yatağındaki çarşafa sararak götürmüşler” dedi. Semih Özakça’nın halen fiziki olarak direnebilecek gücü olduğunu belirten Timtik, “Semih’i de darp ederek ve kayışla bağlayarak hastaneye götürmüşler. Biz bu duruma ilişkin tutanak tuttuk ve gereken suç duyurularında bulunacağız” diye konuştu. Timtik, Gülmen ve Özakça’nın tutulduğu hastanenin koşullarına dair “Nuriye ve Semih’in bulundukları yerde havalandırma yok. Küçük bir odada ayrı ayrı tutuluyorlar ve yalnızlar. ‘Refakatçileri yanlarında olabilir, yalnız başına kalamazlar’ diye rapor verildiği halde iki gündür yanlarında hiç kimse yok” dedi.

Öte yandan “Nuriye ve Semih için Dayanışma” Ankara bileşenleri, Sincan Hapishanesi önünde bir açıklama gerçekleştirmek istedi. Polisin engellemesine rağmen yapılmak istenen açıklama sırasında canlı yayın yapan Seyr-i  Sokak’tan Oktay adlı bir kişiye polis saldırdı.

Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi de 264’üncü gününe girdi. Bugünkü eylemde de polis, abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere izin vermedi. TOMA ve polis kalkanları önünde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 144’üncü gününde” yazılı pankartı açan eylemcilere polis saldırdı. Pankartı yırtan polis, eylemcileri iterek Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.