Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü

Cihatçı terör çetesi IŞİD’in gerçekleştirdiği Şengal Katliamı’nın üzerinden 3 yıl geçti. IŞİD’in 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e yönelik saldırısında 5 bin civarında Êzîdî katledildi, çoğu kadın ve çocuk yüz binlerce kişi kaçırıldı. IŞİD hala 3 bin Êzidî kadını esir olarak tutuyor. Şengal Kadın Meclisi, geçen yıl yaptığı çağrıyı bu yıl da tekrarladı. Geçen yıl 3 Ağustos günü tüm dünyada kadınlar ortak bir bildiri yayımlayarak esir tutulan Êzîdî kadınların özgürlüklerine kavuşmasını istemişti. Kadınlar, 3 Ağustos’un “Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü” ilan edilmesini talep ediyor.

Şengal Kadın Meclisi, IŞİD’in elinde tutsak olan 3 bin Êzîdî kadın için çağrı yaptı. 3 Ağustos’un “Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü” ilan edilmesini talep eden Şengal Kadın Meclisi geçen yıl tüm dünyada ortak bir bildiri yayımlayarak, tutsak olan Êzîdî kadınların özgürlüklerine kavuşması için eylem çağrısı gerçekleştirmişti.

Şengal Kadın Meclisi, geçen yıl yaptığı çağrıyı bu yıl da tekrarlayarak tüm kadınları eyleme çağırıyor.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu“, tüm savaş ve çatışmalı bölgelerde halklara yönelik soykırım ve kadınlara dönük kırımına karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirterek Ezidi Kadın Meclisi’nin çağrısı üzerine 3 Ağustos’da 11.00’da İstanbul’da Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirecek.