Mesele Irkçılıksa: Amerikanın Sesi, “Sahibinin Sesi”

ABD’nin Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde, kolluk kuvvetlerinin gözetiminde yaşanan ırkçı saldırganlık sürerken, ırkçı saldırılara karşı yükselen anti-faşist direniş sonrası bölgede OHAL ilan edilmişti.  Kentte Nazi sembolleriyle eylem yapan ve kamuflaj, çelik yelek, tam otomatik silahlarla dolaşan faşistler, Nazilerin ünlü “Heil Hitler” sloganına göndermede bulunarak “Heil Trump “ sloganları atmıştı.

ABD Başkanı  Donald Trump ise, bölgedeki ırkçı-faşist saldırganlığın adını anmadan Charlottesville’de ‘pek çok tarafın sergilediği nefret, bağnazlık ve şiddeti’ kınayan bir açıklama yapmıştı.

Amerikanın Sesi- Voice of America (VOA) internet sitesi de, bir kişinin yaşamını yitirdiği söz konusu olayların haberini, adeta bu saldırganlığı över bir şekilde “…beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların gösterileri…” ifadeleri ile verdi. VOA,  Charlottesville’deki ırkçı-faşist saldırganlığa gözlerini kapatıp, olayları meşaleli yürüyüş yapan “beyaz ırkın üstünlüğünü savunan” grubun “Sağı Birleştirin” sloganını yükselttiğini görmeyi tercih etti.

Öte yandan, Charlottesville şehrindeki anti-faşist direniş sırasında, otomobille düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren  Heather Heyer için anma törenleri düzenlendi.

ABD’de mücadele eden Black Rose Anarşist Federasyonu da, anti-faşist  direnişçilerle dayanışma içinde olduklarını belirten bir mesaj yayınladı.

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living – Statement on Charlottesville