Yemen’de Bombalı Saldırı: 9 Kişi Yaşamını Yitirdi

Güney Yemen’de bir pazar yerinde bomba patlaması sonucu en az 9 sivil yaşamını yitirdi.

Olayda 4 kişi de yaralanırken, pazar yerinde, Yemenliler arasında yaygın olarak kullanılan “gat” isimli uyuşturucunun satıldığı öğrenildi. Yemen’in güneyinde faaliyet gösteren, aralarında Arabistan Yarımadası’nda El Kaide ve IŞİD bağlantılı  ‘Ensar-ı Devletu’l- İslamiye’ (İslam Devleti’nin Yardımcıları) adlı örgütlerin bulunduğu cihatçı çetelerin, gat kullanımına karşı olduğu biliniyor. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Husilerin Sözcüsü: “Çok Sayıda Koalisyon Askerini Esir Aldık”

Öte yandan, Yemen’de Suud destekli hükümet güçlerine karşı savaşan Husilerle  işbirliğindeki ordu birliklerinin sözcüsü Tuğgeneral Aziz Raşid, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden çok sayıda askeri esir aldıklarını açıkladı. Yemen’in güneybatısındaki Halid bin Velid askeri üssündeki çatışmalar sırasında Suudi askerlerin esir alındığını anlatan Raşid, “Askeri medyamız, Suudilerden kalan silahı nasıl topladığımızı ve çok sayıda koalisyon askerini esir aldığımızı kameraya kaydetti” dedi.

 

Yemen’de Şii kökenli Husilerin siyasi kanadı Ensarullah Hareketi, eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih desteğindeki ordu güçleri ve Cumhuriyet Muhafızları ile birlikte Suud destekli Sünni Arap Koalisyonu’na karşı  savaşıyor.