285. Hafta F Oturması Eylemi Galatasaray’da Gerçekleştirildi

Hapishanelerdeki hasta tutsakların serbest bırakılmaları için, her hafta cumartesi günü gerçekleştirilen F Oturması eylemi Galatasaray Meydanı’nda yapıldı. Eylemde 19 yıldır tutsak olan kanser hastası Mehmet Yamaç’ın daha önce kaldığı Tekirdağ F tipi Hapishanesi’nden, Van’a istemiş olmasına rağmen, sevkinin Edirne F Tipi Hapishanesi’ne yapıldığı belirtildi. Eylemde basın açıklamasını F Oturması eylemcilerinden Mukaddes Şamiloğlu okudu. Basın açıklamasında, hasta tutsak Mehmet Yamaç’ın yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekildi.

Mehmet Yamaç, Görülmüştür.org adlı internet sitesine gönderdiği mektupta, hapishanede yaşadığı sağlık sorunlarını şöyle özetlemişti:

“19-22 Aralık 2000 yılında 20 hapishaneye birden yapılan katliam sırasında Adana/Ceyhan hapishanesinde ağır yaralandım. Göğüs kafesim kırıldı. Tam 13 yıldır tedavim yapılmıyor.19 Aralık katliamı sırasında kırılan göğüs kafesimin kırık kaburgaları üst üste binmiş ve bir yumak gibi göğsümün üstünde kaynaşmıştır. Atılan kimyasal bombalar ve gazlar nedeniyle akciğerimin bir bölümü yanmıştır. Bana verilen yanlış ilaçlar nedeniyle midemde birçok yaralar meydana gelmiştir. Tedavim yapılmayarak beni diri diri mezara koymuşlar, günde en çok 3-4 saat uyuyabiliyorum. Çok şiddetli ağrılar yaşamaktayım. Uzanırken kırık kaburgalar kalbime basınç yapıyor.”