“Koltuklar Kirlenmesin” Diye Oturmayan Maden İşçileri: “İyi Bir Şeyle Gündeme Gelmek Mutlu Etti!”

Altı maden işçisi, önceki gün Zonguldak Gelik’ten Kilimli’ye gitmek için halk otobüsüne binmiş, kömür karası iş kıyafetlerinden dolayı “koltuklar kirlenmesin” diye oturmayıp ayakta seyahat etmişti.

Otobüsteki bir yolcunun çektiği videoyu sosyal medyada paylaşmasının ardından işçilerle yapılan röportajda, maden işçisi 38 yaşındaki Sabahattin Akkoç: “Şoför arkadaş ‘Oturun’ dedi. Ama biz oturmadık koltuklar kirlenmesin diye. Öyle yolculuk yaptık. O da gündem oldu. Bu kadarını tahmin etmiyorduk. Otobüs şoförü ücret de almadı. Güzergahı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bıraktı bizi. Görüntüleri görünce ben de çok duygulandım. Sosyal medya hep bizi konuştu. Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şeyle gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti.”

37 yaşındaki Turgay İnam da şöyle konuştu: “Otobüs şoförüne‘Üstümüz pis, binebilir miyiz?’ dedik. O da ‘Ne demek ağabey binin tabii ki. Biz de madenci çocuğuyuz’ dedi. ‘Ücret verelim’ dedik kabul etmedi. Sohbet ederek yolculuk ettik. O da sağolsun güzergahı olmadığı halde bizi Karadon’a kadar bıraktı. Görüntüleri izledik. Madencilerin kazayla değil de bu şekilde gündeme gelmesi bizi mutlu etti.”