Nuriye ve Semih’in 2. Duruşması

#NuriyeveSemiheDerhalÖzgürlük

Açlık eyleminin 204. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 2. duruşması bugün gerçekleştirilecek. Halen Sincan F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan Nuriye ve Semih’in duruşması öncesi 80 kişilik duruşma salonuna 30 kişi sınırlaması getirildi. Öte yandan Kurtuluş Parkı’nda toplanıp Sincan’a gitmek isteyenlerin otobüsleri polis tarafından çeşitli bahanelerle engelleniyor.

Semih Özakça’nın duruşma salonuna getirildiği öğrenildi.

Açlık eyleminin 129. günündeki Esra Özakça ve Acun Karadağ da  mahkeme salonuna geldi.

Duruşma salonuna, kısıtlama nedeniyle 30 kişi alındı. Davayı izlemek için gelen bazı kişilerde bulunan su şişesinin kapağı içeri alınmadı.

İzleyiciler salona alınmaya başlandı. Nuriye Gülmen’in duruşmaya getirilmediği öğrenildi.

Semih Özakça tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna getirildi. Normal sandalyeye geçerken birkaç adımı çok zorlanarak attı. Ayağa kalkıp yumruğu havada salonu selamladı.

Duruşma salonu önünde bekleyenlere  polis saldırıyor. 1 kişi gözaltına alındı.

Duruşma salonu önündeki polis saldırısında gözaltına alınan kişinin adının Deniz Aydın olduğu öğrenildi.

Semih Özakça’nın kimlik tespiti yapılıyor. Semih avukat sınırlaması konusunda: “Ben üç müdafii seçimi yapmayacağım. Yüzlerce avukatım var. Bu da bir dayatma bize yapılan zulmün bir parçası” dedi.

Nuriye Gülmen’in duruşmaya getirilmesi için yazılan yazıya Ankara Numune Hastanesi “sanığın duruşmaya katılması sakıncalıdır”cevabı verilmiş.

 

Semih Özakça: “Burada bir tiyatro oyunu sergilenmektedir. İddianame de bu oyunun senaryosudur.Tarih, ekmek adalet ve özgürlük mücadelesinden ibarettir”

  • Semih Özakça: “Biz hasta değiliz eylemciyiz!! Zorla müdahale insanlık suçudur!!”
  • Özakça:”Son olarak şunu söylemek istiyorum: Verin kararınızı perde kapansın!” sözlerinin ardından savunmasını Enver Gökçe’den Dost şiirini okuyarak bitirdi ve ardından duruşma salonundan alkış sesleri yükseldi.
  • Semih Özakça: Filistin intifadasında siyonizme karşı dövüşen Filistinliyim. Anadolu’da baba İshak,dönen dönsün ben dönmezem diyen Pir Sultanım
  • Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna ilişkin mütalaasını sunan savcı, Adli Tıp Kurumu’na sevkini ve değerlendirme raporu alınmasını, tutukluluk halinin de devamını istedi.