Yüksel Direnişinin 328. Gününde Polis Saldırısı: Mehmet Dersulu İşkence İle Gözaltına Alındı

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 208. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 328’inci gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde polisin bütün ablukalarına ve engellemelerine rağmen İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta bir araya geldi. Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler  “Açlık grevinin 208’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın”, “Nazife Onay serbest bırakılsın” ve “Halkın avukatları onurumuzdur, Nuriye ve Semih’in avukatları serbest bırakılsın” yazılı pankartlar açtı.

Pankart açıldığı an saldıran polis, pankartları yırtarak eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

Saldırıya karşı eylemciler, “Nuriye Semih yalnız değildir”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” sloganları attı.

Kendisi de KHK ile ihraç edilen kamu çalışanı olan Mehmet Dersulu ve beraberindekilere saldıran polis, Dersulu’yu işkence yaparak gözaltına aldı.