Tecavüze Uğradığı İçin Suçlanan Kadın Oyuncu Asia Argento’dan Tecavüzü Aklayanlara Yanıt

Hollywood yapımcısı tecavüzcü Harvey Weinstein tarafından 21 yaşındayken tecavüze uğradığını açıklayan 42 yaşındaki İtalyan oyuncu ve yönetmen Asia Argento, yaşadığı  tecavüzü açıkladıktan sonra kendisine gelen suçlamalara yanıt verdi. Argento “Sadece ülkemde fahişe ilan edildim. Hepiniz utanın. Canavarlar” dedi.

42 yaşındaki İtalyan aktris ve yönetmen ‘olay sırasında kaçmadığı ve daha önce bu olayı açıklamadığı‘ gerekçesiyle ‘tecavüz eylemini kendisinin aradığı‘ yönünde ülkesinden gelen bazı suçlamalara yanıt verdi.

Asia Argento, sinema dünyasından birçok ünlü kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve tecavüz ettiği ortaya çıkan  Weinstein’in, 21 yaşındayken kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı.

Instagram hesabından orta parmak gösterdiği bir fotoğrafı paylaşan Argento “Bu orta parmak, kaçmadığım ve bu olayı daha önce açıklamadığım için  beni acı çekmeyi aramakla suçlayan İtalyanlar’a. Kadınların gerçeği söylemekten korkmalarının nedeni sizin gibi insanların yüzünden. Dünyanın her yerinden dayanışma ve teselli mesajları aldım ama sadece ülkemde fahişe adlandırıldım.Hepiniz utanın. Canavarlar” dedi.

Aralarında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne, Rose McGowan ve Rosanna Arguette’nin de olduğu 30’dan fazla kadın Weinstein’in kendilerine cinsel taciz ya da tecavüzde bulunduğunu açıklamıştı.

Açıklamaların ardından gelmesinin ardından Weinstein’ın eşi kocasından boşanacağını duyurmuştu.

Yaptığı filmlerle 300’den fazla Oscar adaylığı buşunan Weinstein Şirketi de, Harvey Weinstein’ın kovulduğunu ve şirketinin isminin değişebileceğini açıklamış ayrıca İngiliz Film Akademisi ve BAFTA Weinstein’ın üyeliğinin iptal edildiğini ilan etmişti.