Kadri Bağdu Unutulmadı

KHK ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu gazete dağıttığı sırada motosikletli kişilerce,1990’lı yıllardaki fail-i devlet cinayetlerini hatırlatır biçimde katledilişinin 3’üncü yıl dönümünde üyesi olduğu İHD Adana Şubesi’nde anıldı. Anmada Kadri Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, “O’nun katilini ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

Anmaya, Bagdu’nun ailesi ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra insan hakları savunucuları da katıldı. “Kadri Bağdu’nun failleri bulunsun” pankartının açıldığı anmada, Bağdu’nun fotoğrafları da yer aldı.

Basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, 2 yıldır faillerin ortaya çıkarılma adına bir adım atılmadığına dikkat çekerek “Savcılığın elimizde güçlü deliller var demesine rağmen 2 yıldır bu delillerin ne olduğunu öğrenemedik” dedi.

Kadri Bağdu için ayrıca, mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirildi. Buradaki anmaya da Bağdu’nun ailesi, çalışma arkadaşları ve KHK ile kapatılan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (MEYA-DER) üyeleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada Bağdu’nun mezarına fotoğrafları, Özgürlükçü Demokrasi ve Welat gazetesi bırakıldı.