Erdoğan’a Yeni Saray İddiası: “Topkapı Sarayı’nın İçine Erdoğan İçin Köşk Yapılabilir”

Topkapı Sarayı Hasbahçesi’nin “denetimli” olarak imara açılması tartışmaları sürerken Fatih Belediyesi ve Kültür Bakanlığı tarafından yalanlanan konuya ilişkin Mimarlar Odası’ndan açıklama geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, benzer örneklerin daha önce Ankara’da yaşandığını, Topkapı Sarayı’nın içine Erdoğan için köşk yapılabileceğini ileri sürdü. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve İller Bankası binasının yıkılma sürecinin de benzer şekilde geliştiğini belirten Candan, şu ifadeleri kullandı:

“Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece arkeolojik SİT alanından 3’üncü dereceye düşürülmek istenmesi tesadüf değil. Daha önceki deneyimlerimizden yola çıkarak bu hazırlığı ‘köşk yapımı’ olarak okuyabiliriz. SİT alanı içerisine köşk eklentisi yapılabilir. Birinci SİT alanından üçüncü dereceye indirmeyi akıllarından geçiriyorlarsa ‘Cumhurbaşkanı’nın kalacağı köşk düşünülüyor’ demektir. AOÇ’deki, Muğla’daki yazlık saray örneğinden de hareketle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topkapı Sarayı’na köşk yaptırabilir.”