Şengal ve Maxmur’dan Son Gelismeler

KDP, Kerkük’ten sonra Şengal ve Maxmur’u da Haşd -eş Şabi güçlerine bıraktı. KDP-YNK’nin, Kerkük ve Maxmur’da 2014 sınırlarına çekilirken, Şengal’de ise 2003 sınırlarına çekilmesi için Bağdat’la anlaştığı belirtiliyor.

Irak ordusu ve Haşd -eş Şabi güçleri, dün Kerkük’e yönelik düzenlediği saldırının ardından bugün de Maxmur, Bakırme hattından Şengal’e kadar uzanan bölgeye yöneldi.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Irak hükümetinin peşmerge güçlerine dün gece saat 00:00’a kadar Dubiz, Maxmur ve Şengal arasında bulunan, KDP peşmergelerinin 2014 IŞİD ile savaş sonrası girdiği bölgeleri, boşaltmasını istediği öğrenildi.

KDP peşmergelerinin Maxmur kasabası, Bakırme, Guwer ve Şengal’i dün geceden itibaren boşalttığını ve 2014 öncesi sınırlara doğru çekildiklerini bildirdi.
Maxmur kasabasında bir tek polis gücünün kaldığı aktarılırken, Maxmur kasabasında bulunan halkın da çoğunun evlerini bırakarak, Hewler’e gittiği öğrenildi.

Maxmur Mülteci Kampı halkının ise yerlerini boşaltmadığı bildirildi

ŞENGAL’DEN YİNE KAÇTILAR
KDP peşmergelerinin Şengal kent merkezi ve Sinune nahiyesi başta olmak olmak üzere, denetimi altındaki bölgelerin hepsini terk ettiğini ve Heşdi Şabi güçlerinin gelip bu bölgelere yerleştiğini bildirildi.
Şengal’de HPG gerillaları ile YBŞ güçlerinin savunma hattı oluşturduğu ve mevzilerini koruduğu öğrenildi.