Soma’da Madenci Ailelerin Eylemine Polis Saldırısı

Soma Katliamı davasının dün (17 Ekim) Akhisar’da görülen duruşmasında mahkeme heyeti bir sanık hakkında tahliye kararı vermişti. Kararı protesto eden madenci aileleri Soma’da oturma eylemi yaptı. Eyleme saldırsn polis, aileleri yerde sürükledi. Katliamda çocuklarını kaybeden iki anne fenalık geçirdi.

Bugün de Soma Beşyol Meydanı’nda madenci aileleri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı madenci aileleri adına katliamda oğlunu kaybeden İsmail Çolak okudu; mehkeme heyetinin kararına şaşırmadıklarını, adaleti sarayda değil, sokakta aradıklarını ve aramaya devam edeceklerini vurguladı. “Bu mücadele emek mücadelesi, bu mücadele yaşam mücadelesi. Bu mücadele sadece 301 için değil Ermenek için, Şirvan için, daha dün Şırnak’ta kaçak maden ocağında yaşamını yitiren 7 madenci için, bu mücadele bir işçi daha ölmesin diyenlerin mücadelesi  “diyerek herkesi bu mücadelenin bir parçası olmaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından madenci aileler Beşyol’da oturma eylemi yapmak isteyince eyleme polis saldırdı. Aileleri sürüklemeye kalkan polislere çevredeki insanlar tepki gösterirken, iki madenci annesi fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Eylemin sonunda aileler tüm Soma halkına seslendi:  “Bu yerde yatan annelerin çocukları geri gelmeyecek, bu anneler sizler için bugün buradalar. Bunu unutmayın!”