ESP, Gözaltılara Karşı Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), bugün 16 kişinin evlerine yapılan baskında gözaltına alınmasına karşı, birçok örgütün katılımıyla HDP İl Binası’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, “AKP’nin 20 Temmuz darbesi ardından başlayan gözaltı ve tutuklama süreci eksilmeden devam ediyor. Bütün baskılara rağmen, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.

SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi, “Darbeyi kendi zeminine çeviren AKP, bunun zeminini tüm toplumsal kesimlere gözaltı, operasyon olarak uygulamakta” diye konuştu.

SGDF MYK üyesi Ali Deniz Esen, “SGDF’de Suruç’tan sonra operasyonlara maruz kaldı. Yoldaşlarımız tutuklandı. En son süreçte, yoldaşlarımızın kaçırıldığını, darp edildiğini gördük. Bu saldırı serisi ev operasyonlarıyla devam ediyor. Sosyalist gençlik bu saldırılara karşı sesini yükseltmeye devam edecek” diye konuştu.

ESP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Erkan Kakça’nın eşi Esra Kakça ise eşinin çocuklarının gözü önünde işkenceyle gözaltına alındığına dikkat çekti.