Tutuklu Van TV Çalışanları İlk Duruşmada Beraat Etti

KHK ile kapatılan Van TV’nin çalışanları Gülsün Altan ve Serdar Altan, “Örgüt propagandası yapmak” bahanesiyle yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van TV’nin çalışanları Gülsün Altan ve Serdar Altan hakkında “Örgüt propagandası yapmak” bahanesiyle açılan davanın ilk duruşması Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Suç olarak gösterilenler haberlerdir’

Kimlik tespiti ardından savunma yapan Gülsün Altan, Van TV’de spiker olarak çalıştığını haberlerin hazırlanmasında herhangi bir görevi bulunmadığını söyleyerek, beraatını talep etti. Serdar Altan ise, dosyada Haber Yayın Yönetmeni olarak gösterildiğini, bunun teknik bir hata olduğunu ifade etti. Altan, “Yaptığımız haberler suç olarak sayılmaz genel bir sorumluluğum yok. Bir haberi yapmayı herhangi bir kasıtla değil de gazeteci refleksiyle yaptım. Suç olarak sayılan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir” dedi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, söz konusu haberde suç unsurunun oluşmadığını belirterek, her iki gazetecinin de beraatına karar verdi.